Suvikõrvitsa ja lillkapsa suupistedFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
17. juuli 2017, 03:28

Suvikõrvitsa ja lillkapsa suupisted krõbeda riivsaia ja parmesani paneeringus

Kui soovid mahlase sisu ja krõbeda pealispinnaga köögiviljasuupisteid, siis küpseta suvised viljad riivsaia-juustupaneeringus krõbedaks. Sobib nii snäkilauale kui ka kergeks eelroaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Väiksem suvikõrvits
0.5 tk Lillkapsapea
1 dl Nisujahu
1 tk Suur muna
2 dl Veski Mati riivsai
1 dl Riivitud parmesan
Praadimiseks õli
Serveerimiseks meelepärane dipp

Valmistamine
1. Säti valmis kolm kaussi. Esimesse pane jahu, teise lahtiklopitud muna ja kolmandasse parmesani ja riivsaia segu, millele on segatud juurde veidi soola ja pipart.
2. Veereta viilutatud suvikõrvitsat ja õisikuteks eraldatud lillkapsast esmalt jahu, siis muna ja siis riivsaia-juustusegus. Riivsaiasegu sisse suru köögiviljad nii, et külge jääks võimalikult palju paneeringut.
3. Kuumuta pannil korralik kogus õli ning prae köögivilju mõlemalt poolt, kuni need on kuldse ja krõbeda koore saanud. Ära panni üle koorma, prae köögivilju osade kaupa. Valmis köögiviljasuupisteid nõruta majapidamispaberil. Serveeri kohe koos meelepärase kastmega, millesse on hea köögivilju dippida.
HEA TEADA!
Kui soovid kergemat varianti, siis küpseta paneeritud köögivilju ahjus, olles neid eelnevalt õliga piserdanud.