Sidruni ja džinniga marineeritud kurgidFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
17. juuli 2017, 03:36

Sidruni ja džinniga marineeritud kurgid

Kurgid tulevad krõmspud, karged ja mahedad, neid on hea talvisel ajal niisama haugata või prae kõrvale pakkuda.

Koostisosad
1 kg Väike kurk
5 tk Vürtsitera
3 tk Tilliõisik
7 tk Mustasõstraleht
5 tk Küüsaluguküüs
MARINAAD
1.2 l Vesi
8 tl Jäme sool
8 tl Suhkur
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 spl Džinn

Valmistamine
2 l
1. Pane purgi põhja sõstralehed, tillioksad, kooritud küüslauguküüned ja vürts. Täida purk kurkidega.
2. Aja vesi keema (1,2 l), vala kuumalt kurkidele ja lase 15–20 minutit seista.
3. Kalla vesi potti tagasi, aja uuesti keema ja kalla jälle kurkidele. Lase veel 15–20 minutit seista.
4. Kalla vesi uuesti ära, kuumuta keemiseni, lisa marinaadi ülejäänud ained, v.a džinn, ja vala kurkidele. Lisa purkidesse džinn ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.