Salati retseptid

Külmkapikurgid 

Pille Enden, 17. juuli 2017, 02:26
KülmkapikurgidFoto: Jaan Heinmaa
Mahedas marinaadis kurgid saavad paari päevaga söömiskõlblikuks ja jäävad mõnusalt krõmpsud. Valmistamiseks sobivad nii pikad kui lühikesed kurgid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
10 minutit + 2 ööpäeva maitsestumiseks

Koostisosad
600 g Kurk
2 tk Küüslauguküüs
5 dl Külm vesi
1 spl Sool
2 spl Suhkur
0.5 dl Valgeveiniäädikas
5 tk Pipratera
0.5 tl Purustatud must pipar
1 dl Hakitud tillivars
1 tk Punase tšilli kaun

Valmistamine
1. Lõika pikk kurk kolmeks jupiks, jupid omakorda esmalt pikuti pooleks ja siis neljaks, väikesed kurgid lõika pikuti kaheksaks viiluks.
2. Koori küüslauguküüned, lõika otsad ära, lõika küüned 8 tükiks. Sega külma vette sool, suhkur, äädikas, purustatud pipar ja pipraterad. Sega nii palju, et sool ja suhkur lahustuvad.
3. Pane kurgid karpi, purki või kilekotti ja vala vedelik peale. Lisa viilutatud küüslauk, hakitud tillivarred ja paar viilu tšillit. Sule ja pane 2 ööpäevaks külmkappi.