Teravad kurgidFoto: Jaan Heinmaa
Hoidised
17. juuli 2017, 02:19

Teravad kurgid

Tšillikaunaga marineeritud kurgid tulevad mõõdukalt teravad. Kui eelistad vürtsikamat tulemust, lõika tšillikaunad pikuti pooleks. Varu nii tšillit kui ka loorberilehti nii palju, et jaguks igasse purki.

Koostisosad
800 g Hästi väike kurk
3 tk Punase tšilli kaun
6 tk Küüslauguküüs
6 tk Tillioks
3 tk Loorberileht
5 spl Jäme sool
1 l Vesi
1 dl Õunaäädikas

Valmistamine
1,5 l
1. Pane pestud kurgid tihedalt steriliseeritud purkidesse. Tšillikaunad, küüslauguküüned, tillioksad ja loorberilehed pane kurkide vahele. Kui tahad veelgi teravamat tulemust, lõika tšillikaunad pikuti pooleks.
2. Mõõda sool kastrulisse, lisa 2 dl keeva vett ja sega, kuni sool lahustub. Lisa veel 8 dl toatemperatuuril vett ja äädikas, sega läbi. Vala vesi purkidesse ja jäta 3–4 päevaks lahtiselt seisma. Kalla vesi purkidest kastrulisse ja kuumuta keemiseni, vala tagasi purkidesse ja kaaneta.