Salati retseptid

Vürtsine kurgi-sellerisalat 

Pille Enden, 17. juuli 2017, 03:27
Vürtsine kurgi-sellerisalatFoto: Jaan Heinmaa
Vürtsine salat säilib purki panduna paar kuud, kuid minu meelest on ta ka kohe peale kokkusegamist väga maitsev. Salatisse sobivad nii pikad kui lühikesed kurgid ja koorimine on maitse asi.

Koostisosad
2 kg Kurk
5 tk Sellerivars
3 tk Suur sibul
1 tk Suur küüslaugupea
200 g Mustrõigas
3 tk Tillivars koos õisikuga
6 spl Jäme sool
6 spl Suhkur
3 spl Õunaäädikas
1 spl Kange sinep

Valmistamine
2,5 l
Lõika kurgid pikuti pooleks ja siis viiludeks. Viiluta seller, kooritud sibulad ja küüslauguküüned ning sega kurgiviiludega. Riivi mustrõigas jämeda riiviga ja haki till, sega samuti kurgiviiludega. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega läbi. Pane 12 tunniks külmkappi seisma. Sega läbi ja tõsta purkidesse, hoia jahedas.