Mustasõstrajäätis kama ja likööriga
Koostisosad
6 dl Rõõsk koor 35%
6 dl Piim 3,5%
1 tl Vanilliekstrakt
10 tk Suur munakollane
3 dl Suhkur
400 g Mustad sõstrad
5 spl Kamajahu
6 spl Vana Tallinna liköör
Valmistamine
1. Vala koor ja piim kastrulisse, lisa vanilliekstrakt. Kuumuta keemiseni ja võta pliidilt. Mikserda munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa kuum piima-koore segu. Vala kastrulisse tagasi ja pane pliidile madalale kuumusele. Kuumuta 8–10 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Sega kogu aeg ja jälgi, et kuumus liiga suur ei oleks, siis läheb muna tükki.
2. Võta tulelt, vala laiema põhjaga karpi või kaussi ning jahuta maha. Pane külmkappi ja jahuta veel vähemalt 1 tund. Püreeri sõstrad ja sega koos kama ja likööriga kooresegu hulka. Pane sügakülma ja mikserda iga 30 minuti tagant läbi, 4–5 korda. Lase veel paar tundi külmuda.
Kommentaarid (0)