TikrisorbettFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. juuli 2017, 04:08

Tikrisorbett

Hapukas, karastav ja kerge sorbett on kuumal suvepäeval parim jahutus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 1 tund jahutamiseks + 4–5 tundi sügavkülmas

Koostisosad
1 dl Suhkur
1.5 dl Vesi
300 g Tikrid
1 spl Laimimahl
2 spl Hele rumm

Valmistamine
1. Kuumuta suhkur ja vesi kastrulis keemiseni, lisa puhastatud tikrid, keeda 5–6 minutit või kuni marjad pehmenevad ja suhkur ära lahustub, jahuta.
2. Püreeri, lisa laimimahl ja rumm. Vala madalasse kaussi ja jahuta. Kui segu on jahe, tõsta sügavkülma. Mikserda iga poole tunni tagant läbi, vähemalt 4–5 korda. Lase veel vähemalt 2 tundi külmuda.