MustikakissellFoto: Brit Paju
Kiudainerikkad toidud
10. juuli 2017, 04:26

Mustikakissell

Ajatu klassika, mis maitseb ühtviisi hästi jahedal talveõhtul auravast kruusist lonksates kui ka kenal suvepäeval jahedana koos jäätise või piimatilgaga. Jahtunult sobib kissell hästi ka pannkookidega.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 dl Vesi
0.5 dl Rafineerimata roosuhkur või agaavisiirup
1 tl Vanillsuhkur
200 g (Külmutatud) mustikad
2 spl Maisitärklis
1 sorts Sidrunimahl
Serveerimiseks kaneel ja kookospiim

Valmistamine
Aja vesi koos magusaine ja vanillisuhkrugaga keema. Lisa mustikad ja kui leem on keema tõusnud, alanda kuumust ning sega hulka vähese veega segatud tärklis. Sega ja kuumuta, kuni konsistents tundub sobiv. Ära unusta, et jahtudes taheneb vedelik veelgi. Serveeri kuumalt või külmalt näputäie kaneeli ja sortsu kookospiimaga.