Soolatud supiseguFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
31. juuli 2017, 03:41

Soolatud supisegu

Talvisel ajal sobib hästi suppide ja pajaroogade valmistamiseks suvel purki pistetud maitsesegu, kus leidub kõiki klassikalisi supivilju. Koos soolaga säilitatud supiviljad muudavad iga supi maitseküllaseks.

Koostisosad
200 g Porgand
100 g Sellerivars
100 g Sibul
100 g Juurpetersell
1 peotäis Petersell, koos vartega
1 peotäis Till, koos vartega
100 g Sool

Valmistamine
0,5 l
Puhasta köögivili ja ürdid ning tükelda noaga või töötle köögikombainis peeneks. Sega soolaga ja jäta veidikeseks maitsestuma. Tõsta siis segu steriliseeritud purkidesse, suru kõvasti kokku ja kaaneta. Säilita jahedas ning kasuta suppide, pajaroogade jm maitsestamiseks.
HEA TEADA!
Koostisaineid võid siin retseptis vahetada ja varieerida, kuid kuldvalemiks on 1 kg supiviljade kohta 200 g soola.