Kiudainerikkad toidud

Riis kana ja chorizo’ga 

Pille Petersoo, 3. juuli 2017, 03:37
Riis kana ja chorizo’ga Hele-Mai Alamaa
See on laisa inimese paella. Kui lapsed armastavad vürtsikat toitu, võid valida veidi vürtsikama chorizo-vorsti. Meie kodumaised vorstid sobivad samuti.  

Kogus: viiele

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Kollane või punane paprika
2 tk Kuubikuteks lõigatud kanafilee
2 tk Viiludeks lõigatud chorizo
200 g Pikateraline või basmatiriis
0.5 tl Kuivatatud petersell või pune
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Prae potis või suurel sügaval praepannil hakitud sibul ja paprika ning tõsta kõrvale. Pane pannile kanafileekuubikud ning prae kuldpruuniks. Lisa viilutatud chorizo ja prae 1–2 minutit.
2. Pane nüüd praetud sibula-paprikasegu uuesti pannile. Lisa riis, kuumuta läbi. Kalla juurde 5 dl keeva vett, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta roog keemiseni, seejärel kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 15 minutit. Ära sel ajal kaane alla piilu! Veerand tunni pärast peaks olema vedelik riisi sisse imendunud – kui mitte, lase veel veidi haududa. Serveeri värske rohelise salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee