Vorstid tainasFoto: Hele-Mai Alamaa
Vene köök
3. juuli 2017, 02:49

Vorstid tainas

Vorstid tainas on brittide armastatud “lohutustoit”, kus Yorkshire’i pudingu tainasse on pistetud pooleldi küpsetatud toorv orstid. Tavaliselt tehakse seda suures ahjuvormis. Lastega peres sobivad aga muffinipannis küpsenud “konnad augus” palju paremini!

Koostisosad
12 tk Väike, pikk vorst
3 dl Piim
2 dl Nisujahu
3 tk Muna
Sool
Õli määrimiseks

Valmistamine
12 tk
1. Alusta taina valmistamisest. Võta liitrine mõõdukann, pane sinna piim, jahu, munad ja sool ning klopi vispliga ühtlaseks. (Kui segu jääb tükki, võid korra sauseguriga suristada.) Seejärel tasub tainas kuni tunniks külmkappi tõsta.
2. Kui toorvorstid on pikad, keera neile keskele üks keerd sisse – nii saad 12 väikest toorvorsti, kui need pärast poolitad. Lao vorstid plaadile ning küpseta 200kraadises ahjus kergelt kuldseks.
3. Piserda igasse muffinivormi süvendisse paar millimeetrit õli. Nüüd pane muffinipann mõneks minutiks hästi kuuma (240°) ahju – õli peaks väga tuliseks minema! Võta pann ahjust ja pista igasse süvendisse üks vorst. Nüüd jaota tainas ruttu vorstide peale ja pane muffinipann 20 minutiks 220kraadisesse ahju. Tainas vorstide ümber kerkib hoogsalt kõrgemale – see tekitab lastes palju elevust. Roog on valmis, kui tainas on kuldpruun ja vorstid küpsed.
4. Võta “muffinid” ahjust ja serveeri koduse tomatikastme või kuuma sibulakastmega. Hästi sobivad Ruxandra sõnul kõrvale ka kartulipuder, keedetud porgandid ja rohelised oad.