Köögiviljavardad ürdikastmega
Kiudainerikkad toidud
3. juuli 2017, 04:17

Köögiviljavardad ürdikastmega

Kirjumirjud köögiviljavardad sobivad hästi seltskondlikule üritusele – nii saab igaüks haarata vardast just endale meelepäraseid ampse.

Koostisosad
8 tk Šampinjon, jalg eemaldatud
6 tk Pehme kuiv ploom
0.5 tk Väike suvikõrvits
1 tk Tükeldatud punane paprika
1 tk Küps virsik
1 tk Punane sibul
100 g Sinihallitusjuust (või kitsejuust)
10 viilu Toorsuitsupeekon
KASTE
2 spl Kapparid
1 dl Oliiviõli
1 peotäis Värske ürdisegu (basiilik, tüümian, petersell)
Palsamiäädikakaste, oliiviõli, must pipar

Valmistamine
1. Pane 4‒6 puidust varrast 30 minutit enne grillima asumist vette likku.
2. Poolita peekoniviilud. Tõsta juust ploomidele ja seenekübara alumisele osale. Mässi mõlemad eraldi peekonisse.
3. Eemalda virsikukivi, lõika vili kuueks sektoriks ja keera samuti peekoni sisse.
4. Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Lõika suvikõrvits paksemateks viiludeks. Tükelda paprika (minipaprikad jäta terveks).
5. Lüki pooltele varrastele paprika(tükid), virsikusektorid ja pooled punase sibula viiludest.
6. Ülejäänud varrastele lükka peekonisse keeratud seened ja ploomid vaheldumisi sibula- ja suvikõrvitsaviiludega.
7. Surista kastme koostisained saumikseriga ühtlaseks.
8. Grilli köögiviljavardaid keskmisel kuumusel, kuni peekon on krõbe (võid köögivilju grillimise ajal pintseldada ka sortsu palsamiäädikakastme ja õli seguga).
9. Serveeri köögiviljavardaid kappari-ürdikastmega ja tilguta peale palsamiäädikakastet.