Kiudainerikkad toidud

Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga 

Lia Virkus, 3. juuli 2017, 04:09
Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga Jaan Heinmaa
Noored kodumaised suvikõrvitsad maitsevad koos värskete ürtidega küüslaugu-oliiviõlimarinaadis imehead. Riivi vaid serveerides parmesani peale.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Keskmine suvikõrvits
0.5 dl Hea oliiviõli
1 peotäis Hakitud värske tüümian või pune
3 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
50 g Peale riivitud parmesan

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsad pikuti viiludeks, tõsta kaussi. Sega õli purustatud küüslaugu, soola, pipra ja ürtidega ning kalla suvikõrvitsaviiludele. Lase neil marinaadis 15 minutit seista ja pööra mitu korda, et kõik küljed saaksid marinaadiga kokku.
2. Küpseta kuumal grillil 4–5 minutit mõlemalt poolt ehk kuni viilud on meeldivalt pruunikad. Laota grillitud suvikõrvits vaagnale, nirista peale veel head oliiviõli ja puista üle riivitud parmesaniga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee