Toorjuustukook mustikate ja vaarikatega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
PÕHI
1.5 dl Kreeka pähklid
100 g Digestive küpsised
1 tk Munavalge
1.5 spl Sulatatud või
1 spl Õli
Sool
TÄIDIS
250 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Kreeka jogurt
0.75 dl Vahtra - vm naturaalne siirup või vedel mesi
4 dl Mustikad ja vaarikad
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Rösti pähkleid ahjus 5–7 minutit, seejärel purusta kombainis. Lisa küpsised ja lase ühtlaseks puruks. Vahusta munavalge pehmeks vahuks. Lisa purule koos sulavõi, õli ja soolaga. Sega läbi. Suru mass 22 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta
10–13 minutit, kuni põhi on kuiv ja veidi tumenenud. Jahuta.
2. Mikserda toorjuust, jogurt ja 0,75 dl siirupit ühtlaseks. Määri jahtunud põhjale. Pane marjad täidisele ja nirista peale 2 sl siirupit. Jahuta vähemalt 1 tund külmkapis.
Kommentaarid (0)