Metsmaasikad ja mustikad lehttaina ja keedukreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
26. juuni 2017, 02:03

Metsmaasikad ja mustikad lehttaina ja keedukreemiga

Krõbe lehttainas, sametine kreem ja magusad metsamarjad on kokku üks keele alla viiv kooslus!

Koostisosad
500 g Lehttainas
4 spl Tuhksuhkur
400 g Metsmaasikad ja mustikad
Tuhksuhkur pealeraputamiseks
KREEM
5 tk Suur munakollnae
3 dl Suhkur
0.75 l Piim
1 dl Nisujahu
2 tl Vanillsuhkur
150 g Toorjuust

Valmistamine
10 tk
1. Klopi munakollased suhkruga lahti, lisa 0,5dl piima, et lihtsam kloppida oleks. Klopi hulka jahu, lisa taas 0,5 dl piima, et saaks ühtlase segu ja jahu klompi ei jääks.
2. Kuumuta piim keemiseni, kuid ära lase keema. Kalla piim vähehaaval munakollasesegule, samal ajal kloppides. Kalla segu kastrulisse tagasi ja kuumuta mõõdukal kuumusel 3–4 minutiga paksemaks, samal ajal kogu aeg põhjast segades.
3. Paksenenud segu kuumuta nõrgal kuumusel veel 1–2 minutit. Maitsesta vanillsuhkruga. Lase veidi jahtuda, lisa toorjuust ja sega, kuni see on sulanud. Jahuta kreem.
4. Rulli tainas õhukeseks, u 35 x 42 cm ahjuplaadi suuruseks tükiks. Tõsta küpsetuspaberiga ahjuplaadile, pane teine ahjuplaat peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 12–15 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe. Kontrolli küpsemise ajal, et põhi liiga tumedaks ei läheks.
5. Võta ahjust, puista peale õhuke kiht tuhksuhkrut ja kuumuta grilli all 1–2 minutit või põletiga, et suhkur karamellistuks. Puista veel kord kiht tuhksuhkrut ja karamellista uuesti.
6. Lõika soojalt 30 võrdseks ristkülikuks. Tõsta kolmandik tükkidest alusele, määri peale pool kreemist ja raputa peale pool marjadest. Pane peale teine kiht, sellele ülejäänud kreem ja marjad. Kata kolmanda põhjakihiga, millele raputa peale tuhksuhkrut.