Värske kartuli ja rohelise herne püreesupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
70 g Või
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Valge vein
250 g Värske kartul
250 g Rohelised herned
1 l Köögiviljapuljong
1 dl Hakitud lehtpetersell
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Sulata potis või, kuumuta hakitud sibul ja küüslauk selles läbipaistvaks. Lisa vein ja kuumuta, kuni alkohol ära aurustub. Lisa tükeldatud kartulid ja puljong, hauta u 15 minutit, kuni kartulid on enam-vähem pehmed.
2. Lisa herned ja keeda veel 10 minutit. Sega hulka hakitud petersell ja kuumuta läbi. Töötle saumikseriga kiirelt püreeks. NB! Liigsel püreerimisel muutub supp kleepuvaks. Sega hulka koor ning maitsesta soola ja pipraga.
Kommentaarid (0)