Kiudainerikkad toidud

Värske kartuli ja rohelise herne püreesupp 

Pille Enden, 26. juuni 2017, 03:23
Värske kartuli ja rohelise herne püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kerge mahe supp on sulnil suvepäeval igati paslik. Toekama kõhutäie tarvis lisa serveerimisel pruunistatud peekonit või röstitud saiakuubikuid. Vahukoore võib asendada kohvi- või kookoskoorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
70 g Või
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Valge vein
250 g Värske kartul
250 g Rohelised herned
1 l Köögiviljapuljong
1 dl Hakitud lehtpetersell
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sulata potis või, kuumuta hakitud sibul ja küüslauk selles läbipaistvaks. Lisa vein ja kuumuta, kuni alkohol ära aurustub. Lisa tükeldatud kartulid ja puljong, hauta u 15 minutit, kuni kartulid on enam-vähem pehmed.
2. Lisa herned ja keeda veel 10 minutit. Sega hulka hakitud petersell ja kuumuta läbi. Töötle saumikseriga kiirelt püreeks. NB! Liigsel püreerimisel muutub supp kleepuvaks. Sega hulka koor ning maitsesta soola ja pipraga.