Kiudainerikkad toidud

Kartuli-porruvardad peekoniga 

Pille Enden, 26. juuni 2017, 03:15
Kartuli-porruvardad peekonigaFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40–45 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
24 tk Väike värske kartul
2 tl Hakitud rosmariin
2 spl Oliiviõli
4 spl Palsamiäädikas
1 spl Dijoni sinep
4 spl Naturaalne õunamahl
4 cm 2 cm jäme porrulauk
8 tk Peekoniviil

Valmistamine
1. Keeda kartuleid soolakas vees 10 minutit või kuni on peaaegu pehmed. Tõsta vahukulbiga veest välja. Jäta keeduvesi alles.
2. Sega oliiviõli, hakitud rosmariin, palsamiäädikas, sinep ja õunamahl kausis. Lisa kuumad kartulid, sega läbi ja jäta 30 minutiks marineeruma.
3. Lõika porru 2–2,5 cm pikkusteks juppideks. Kuumuta kartulite keeduvesi uuesti keemiseni, pane porrujupid vette ja keeda 6–8 minutiga pehmeks, nõruta.
4. Lõika peekoniviilud pikuti peenemaks ja keera iga porrujupi ümber viil peekonit. Lükka kartulid ja porru vaheldumisi varrastele. Grilli 8–10 minutit igast küljest kuldpruuniks, pintselda grillimise ajal marinaadiga.