Kartuli, oa ja kukeseene panniroogFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 02:58

Kartuli, oa ja kukeseene panniroog

Värskete suviste andidega panniroog on kiire argiõhtusöök, mis ei nõua pikka pliidi ees mässamist. Värskendav vaheldus grilltoidule.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Värske kartul
1 spl Oliiviõli
1 spl Või
2 tk Küüslauguküüs
4 tk Peekoniviil
200 g Kollased või rohelised oad
150 g Kukeseen
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Hakitud till
Sool
Must pipar
Soovi korral hapukoor serveerimiseks

Valmistamine
1. Keeda kartulid soolakas vees u 15 minutiga pehmeks. Tõsta kartulid välja, keeda samas vees ube 7–8 minutit või jättes need veel natuke krõmpsuks, nõruta.
2. Kuumuta pannil õli ja või, poolita kartulid ja lisa pannile koos hakitud küüslauguga, maitsesta soola ja pipraga. Prae kartulid u 5 minutiga õrnalt pruuniks. Tõsta pannilt ära ja hoia soojas.
3. Lõika peekon u 1 cm tükkideks ja pruunista pannil. Lisa tükeldatud oad ja kukeseened, kuumuta 4–5 minutit. Pane kartulid pannile tagasi, maitsesta roog sidrunimahla, soola ja pipraga ning sega läbi. Raputa peale hakitud tilli. Soovi korral serveeri hapukoorega.