Glasuuritud juurviljad rohelise kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 02:44

Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega

Need hõrgud köögiviljad ei vajateab mis keerulist valmistusviisi – piisab mõnest maitseainest ja värsketest ürtidest kastmes. Asendes kanapuljongi köögiviljadest valmistatuga saad vegan-roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund 15 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Värske kartul, peet, porgand
1.5 dl Kanapuljong
0.5 dl Palsamiäädikas
8 tk Küüslauguküüs
5 tk Tüümianioks
Sool
Must pipar
ROHELINE KASTE
1.5 dl Hakitud basiilikulehed
0.5 dl Hakitud mündilehed
0.5 dl Hakitud petersellilehed
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Kapparid
1.5 dl Rapsi- või oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
1 spl Dijoni sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese juurviljad hoolikalt puhtaks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega ahjuvormis juurviljad, puljong, palsamiäädikas, kooritud küüslauguküüned ja tüümianioksad, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta, kuni juurviljad on pehmed ja vedelik siirupine, see võtab umbes tunni. Küpsemise ajal sega paar korda läbi.
2. Rohelise kastme jaoks töötle ürdid, kapparid ja küüslauk koos õliga saumikseriga pastaks, maitsesta sidrunimahla, sinepi, soola ja pipraga. Serveeri ahjust võetud juurviljade lisandiks.