Soe aedoa-kinoa salatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 03:12

Soe aedoa-kinoa salat

Koos valgurikka kinoaga saab ubadest kerge tervisliku salati, mida nautida kas soojalt või külmalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.75 dl Oliiviõli
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
3 dl Kinoa
5 dl Vesi
400 g Kollased või rohelised oad
2 dl Lehtpeterselli lehed
2 dl Riivitud parmesani juust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud till või petersell
4 sl Punase veini äädikas

Valmistamine
1. Kuumuta kastrulis 1 sl õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk, pisut soola ja pipart. Kuumuta segades läbipaistvaks, u 5–6 minutiga. Sega hulka kinoa ja kuumuta veel üks minut. Lisa vesi, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta u 15 minutit. Võta pliidilt ja sega kahvliga kohevaks.
2. Samal ajal aja pott veega keema, lisa sool ja oad, keeda 7–8 minutit. Nõruta ja vala üle külma veega. Sega kinoa hulka. Sega kastmeks 0,75 dl oliiviõli, äädikas, sool ja pipar. Vala roale ja sega läbi. Raputa peale pool riivitud parmesanist ja sega läbi, puista peale ülejäänud juust ja serveeri hakitud maitserohelisega.