Seavälisfilee aasiapärases marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
19. juuni 2017, 01:21

Seavälisfilee aasiapärases marinaadis

Kes jaanipäeval ilma lihata ei saa, sel tasub vahelduseks proovida aasiapärast marinaadi. Maitseelamus garanteeritud! Soovi korral serveeri karulaugu- või päikesekuivatatud tomati võiga, mis ahvatlevalt kuumal lihal sulama hakkab.

Kogus: viiele

Koostisosad
700 g Seavälisfilee (või ka karbonaad)
MARINAAD
2 spl Soja
2 spl Seesamiõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Hakitud või riivitud ingver
2 tk Hakitud või riivitud küüslauguküüs
1 tl Vedel mesi
0.5 tl Caenne pipar

Valmistamine
1. Lõika liha viiludeks. Sega marinaadiained, mudi liha marinaadiga kokku, pane kaanega karpi ja tõsta 4–12 tunniks külmkappi.
2. Grilli lihaviilud mõlemalt poolt küpseks ja puista serveerides seesamiseemnetega üle.