Seavälisfilee aasiapärases marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
19. juuni 2017, 01:21
Seavälisfilee aasiapärases marinaadis
Kes jaanipäeval ilma lihata ei saa, sel tasub vahelduseks proovida aasiapärast marinaadi. Maitseelamus garanteeritud! Soovi korral serveeri karulaugu- või päikesekuivatatud tomati võiga, mis ahvatlevalt kuumal lihal sulama hakkab.
Kogus: viiele
Koostisosad
700 g Seavälisfilee (või ka karbonaad)
MARINAAD
2 spl Soja
2 spl Seesamiõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Hakitud või riivitud ingver
2 tk Hakitud või riivitud küüslauguküüs
1 tl Vedel mesi
0.5 tl Caenne pipar
Valmistamine
1. Lõika liha viiludeks. Sega marinaadiained, mudi liha marinaadiga kokku, pane kaanega karpi ja tõsta 4–12 tunniks külmkappi.
2. Grilli lihaviilud mõlemalt poolt küpseks ja puista serveerides seesamiseemnetega üle.
Kommentaarid (0)