Nädala kook

Purgikook rabarberi-apelsinikastmega 

Laura Strandberg, 12. juuni 2017, 04:30
Purgikook rabarberi-apelsinikastmegaFoto: Laura Strandberg
Mõnusalt hapukas täidis koos siidise vahukoore ja krõbedate küpsistega viib lausa keele alla!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Rabarber
2 tk Apelsin
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
160 g Suhkur
1 pakk Selga küpsised
400 ml Rõõsk koor 35%
100 g Riivitud valge šokolaad

Valmistamine
1. Puhasta rabarberid ja koori apelsinid. Seejärel tükelda need.
2. Täidise tegemiseks pane rabarberid ja apelsinid koos sidrunimahla ja 60 g suhkruga potti ja kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Keeda kastet seejärel madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, siis jahuta täielikult.
3. Tükelda küpsised peeneks puruks.
4. Vahusta vahukoor suhkruga.
5. Tõsta purkidesse vaheldumisi mitu kihti küpsiseid, vahukoort ja rabarberi- apelsinikastet. Kõige viimaseks kihiks jäta vahukoor.
6. Kaunista pealt šokolaadi ja küpsisepuruga.
Hea teada!
Magustoidu võid valmis teha ka päev varem ja jätta serveerimispäevaks vaid kaunistamise!