Tervena grillitud kala ja rooma salatFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. juuni 2017, 04:05

Tervena grillitud kala ja rooma salat

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Roogitud u 500 g ahven vm valge kala
Sool
Must pipar
1.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Hakitud lehtpetersell
1.5 spl Hakitud punelehed
1 tk Sidrun
0.5 dl Valge vein
1 punt Rooma salat
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta kalad soomustest, kuivata majapidamispaberiga ja tee nahale diagonaalis sisselõiked. Maitsesta seest ja väljast soolapipraga. Pintselda pealt õliga, pane kõhtu hakitud peterselli ja punet ning sidruniviil. Pane kalad resti vahel grillile ja küpseta korra ümber pöörates, u 5–6 minutit kummaltki poolt.
2. Poolita rooma salati pead või lõika suuremad neljaks. Pintselda õliga, maitsesta soola ja pipraga, grilli u 5 minutiga pehmemaks.
3. Kastmeks sega ülejäänud õli, sidrunimahl, vein, petersell ja pune. Kui vaja, maitsesta soola ja pipraga.
4.Võta kalad ja salatid grillilt ning nirista peale oliiviõli. Serveeri kohe.