Nädala kook

Ütlemata suvine maasikatort 

Merrit Kiho, 12. juuni 2017, 03:34
Ütlemata suvine maasikatortFoto: Meeli Küttim
Mõnikord on lihtne ja pealtnäha tuntud asi ilusam, kui arvame. Kergelt valmistatav mõnusa sidrunimaitsega kook, kaetud maasikate ja vahukoorega, mekib õrnas tuules lehvival valgel laudlinal serveerituna kui esimene suvepäev.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Või
3 tk Muna
2 dl Suhkur
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
Riivsai
TÄIDIS
2 dl Rabarberimoos (või mõni muu moos)
1 dl Liköör Vana Tallinn
Maasikad
1 pk Rõõsk koor 35%
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, määri sellele võid ja raputa riivsaiaga üle.
2. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad ja suhkur tihedaks vahuks. Sega sisse või ja riivitud sidrunikoor. Sega hulka jahu ja küpsetuspulber. Vala vormi ja küpseta 200kraadises kuumuses umbes 30 minutit. Lase koogil jahtuda ja jaga kaheks põhjaks.
3. Niisuta põhjad Vana Tallinna likööriga ja määri seejärel rabarberimoosiga. Pane alumisele põhjale pool vahukoorest ja selle peale poolitatud maasikad. Tõsta peale ülemine põhi, kata ülejäänud vahukoore ja maasikatega ning raputa üle tuhksuhkruga.
Soovitus!
Likööri asemel võid kasutada ka bränditvõi rummi või siis üldse alkoholi retseptist välja jätta. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee