Itaaliapärane supp kikerherneste ja aiarohelisegaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
12. juuni 2017, 04:08

Itaaliapärane supp kikerherneste ja aiarohelisega

Selle supi sisse pane erinevat aiarohelist ja ka söödavat umbrohtu. Kui lehtkapsast käepärast pole, siis lisa muud rohelist rohkem - supp saab hea ikka!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
3 tk Sellerivars
3 spl Oliiviõli
1 tl Tüümian
Tšillihelbed
400 g Tomatipüree või purustatud tomatite konserv
250 g Keedetud kikerherned
1 l Köögiviljapuljong
2 peotäit Hakitud lehtkapsas
2 peotäit Spinat, oblikad, naat, karulauk vm
Petersell
Sool
Must pipar
LISAKS
4 viilu Karusem sai
Oliiviõli
Soovi korral parmesaniviilud

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Lõika kooritud porgand paarisentimeetristeks tükkideks, viiluta sellerivarred. Vala kõik potti ja kuumuta vaiksel tulel kaane all õlis koos tüümiani ja tšillihelvestega umbes 10 minutit. Lisa tomatipüree või -konserv ja kuumuta paar minutit, seejärel vala sekka kurnatud ja loputatud kikerherned ning puljong. Lase leemel keema tõusta, lisa lehtkapsas ja kuumuta veel 10 minutit.
2. Samal ajal rebi saiaviilud suupärasteks tükkideks ja puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala peale sorts õli ja pisut soola ning küpseta ahjus umbes 5 minutit, kuni saiatükid on mõnusalt krõbedad. Tõsta supp pliidilt, sega hulka spinat või muu aiaroheline ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kaussidesse, jaga peale saiakuubikud ja puista üle hakitud peterselliga.