Kiudainerikkad toidud

Kirju kerge köögiviljasupp odrakruupidega 

Tuuli Mathisen, 5. juuni 2017, 03:31
Kirju kerge köögiviljasupp odrakruupidegaFoto: Tuuli Mathisen

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
1.5 dl Odrakruubid (eelnevalt paar tundi leotatuna)
400 gr Purustatud tomatid
1.5 l Köögiviljapuljong
1 tl Paprikapulber
Värske tüümian
Värske petersell
1 tk Keskmise suurusega bataat
200 g Värsked või külmutatud rohelised oad
Sool
Must pipar
Suhkur
Oliiviõli

Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas õli ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ning kuumuta mõni minut. Pane pannile tükeldatud seller ja porgand ning hauta läbi.
2. Kurna leotatud odrakruup ja pane potti hautatud sibula juurde. Lisa puljong ning purustatud tomatid. Pane juurde ka paprikapulber, tüümian ja petersell, sega läbi ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 30 minutit. Lisa tükeldatud bataat ja keeda
kümmekond minutit. Viimasena lisa tükeldatud värsked oad ja keeda veel mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
3. Serveerides puista supile värskeid hakitud ürte. Soovi korral võid juurde pakkuda hapukoort.