Vürtsikas kana ja juustu orsotto tomatikastmes
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 20 minutit
Koostisosad
2 dl Odrakruup
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipipar
0.5 tl Suitsutatud paprika pulber
50 ml Punane vein
400 g Purustatud tomatid
2.5 dl Kanapuljong
1 tk Loorberileht
Värske või kuivatatud pune või tüümian
Suhkur
Sool
Must pipar
Oliiviõli
100 g Riivitud pehme juust
1 tk Kanafilee
Valmistamine
1. Keeda esmalt kruupi soolaga maitsestatud vees umbes 45 minutit. Kurna.
2. Kuumuta pannil õli ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli ning prae veel mõni minut. Lisa pannile suitsutatud paprika pulber ning hauta vaiksel tulel umbes 5 minutit. Kalla juurde punane vein, sega ning lase keema tõusta. Keeda mõni minut, kuni vein on veidi kokku keenud. Lisa purustatud tomatid, kanapuljong, loorberileht, ürdid, suhkur, sool ja pipar. Kalla sinna juurde ka odrakruup. Hauta kõike koos umbes veerand tundi. Kui roog kipub liiga kuivaks muutuma, lisa vett või puljongit.
3. Kõige viimaks lisa pannile juust ning sega, kuni see on roa sisse sulanud. Pruunista õhukesteks viiludeks lõigatud kanafilee pannil õlis. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides tõsta igale taldrikule orsotto’t ja kõige peale säti mõned ribad kanafileed. Serveeri soojalt.
Kommentaarid (0)