Rabarberi-maasikasalat kohupiima-kummelikreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2017, 05:17

Rabarberi-maasikasalat kohupiima-kummelikreemiga

Kerge salati lisandiks on kummeliga maitsestatud kreem, millesse võid panna värskeid või kuivatatud kummeliõisi. Rabarberi võib salati tarvis ka kuumutamata jätta, siis jääb see krõmpsum.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl Sarapuupähklid
2 tk Rabarberivars
4 spl Pruun suhkur
2 spl Värskelt pressitud apelsinimahl või Cointreau liköör
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Külm vesi
500 g Maasikad
0.5 dl Rebitud mündilehed
KUMMELI-KOHUPIIMAKREEM
1 dl Rõõsk koor 35%
1 peotäis Värsked või kuivatatud kummeliõied
150 g Kohupiim
1 spl Suhkur

Valmistamine
1. Rösti pähklid kuival pannil ja jahuta. Hõõru peos, kuni kestad eralduvad. Haki pähklid jämedalt läbi.
2. Kreemiks kuumuta 1 dl vahukoort peaaegu keemiseni, võta pliidilt ja lisa kummeliõied. Lase 20 minutit kaetult tõmmata ja jäta u 2 tunniks jahtuma.
3. Lõika rabarberid diagonaalis hästi õhukesteks viiludeks. Sega 2 sl pruuni suhkru, sidruni- ja apelsinimahlaga (või likööriga), pane kastrulisse ja kui vaja, lisa veidi vett. Kuumuta keemiseni, kata kastrul kaanega ja jäta 30 minutiks seisma, kuni rabarberid pehmenevad ja mahla eraldub.
4. Viiluta maasikad või lõika sektoriteks ja sega 2 sl suhkruga. Jäta seisma, et mahl eralduks.
5. Kurna koor läbi peene sõela, lisa kohupiim ja mikserda koos 1 sl suhkruga kohevaks. Sega rabarberid koos eraldunud mahlaga sektoriteks lõigatud maasikate, mündilehtede ja hakitud pähklitega. Jaga kaussidesse või pokaalidesse ja serveeri kohupiimaga