Rabarberi-maasikaruududFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2017, 05:02

Rabarberi-maasikaruudud

Hapukas rabarber ja magus maasikas on koogis võrratu tandem. Ingver lisab omalt poolt särtsu.

Koostisosad
PÕHI
85 g Pehme või
1 dl Suhkur
1 dl Täistera-nisujahu
1 dl Nisujahu
0.25 tl Sool
TÄIDIS
300 g Rabarber
200 g Maasikad
1 dl Suhkur
1.5 cm Ingverijupp
3 tk Suur muna
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Maisitärklis

Valmistamine
16 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga ja määri õliga. Vahusta või suhkruga, lisa jahud ja sool, sega ühtlaseks tainaks. Suru vormi põhja ja küpseta u 15–20 minutiga kuldpruuniks. Võta ahjust ja alanda temperatuur 160 kraadile.
2. Vahepeal lõika rabarberid 2 cm juppideks, pane koos 2 sl suhkru ja riivitud ingveriga kastrulisse. Kuumuta u 10 minutit, kuni rabarber on pehme. Jahuta käesoojaks. Lisa tükeldatud maasikad ning töötle blenderis või saumikseriga püreeks.
3. Klopi lahti munad, klopi hulka sidrunimahl ja ülejäänud suhkur. Lisa vähehaaval püree ja mikserda ühtlaseks. Lahusta maisitärklis 1 sl külma vees ja klopi täidise hulka. Vala täidis põhjale ja küpseta u 25–30 minutit, kuni täidis on tahkunud.