Kiudainerikkad toidud

Ahjupannkook maasikate ja rabarberiga 

Pille Enden, 5. juuni 2017, 02:42
Ahjupannkook maasikate ja rabarberiga Jaan Heinmaa
Üks soe ja mõnus ahjupannkook sobib nii hommikusöögiks kui magustoiduks. Valmista kas ühte suurde ahjunõusse või nelja väiksesse 2 dl vormi. Vormi suurusest oleneb ka küpsetusaeg, oluline on mitte üle küpsetada, siis jääb kook pehme ja õhuline.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
3 spl Nisujahu
2 spl Maisitärklis
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Maitsestamata jogurt
2 tk Keskmine rabarberivars
200 g Maasikas
Või vormide määrimiseks
Tuhksuhkur peale raputamiseks

Valmistamine
1. Vispelda munad suhkruga heledaks, klopi hulka nisujahu ja maisitärklis. Sega juurde vahukoor ja jogurt. Tükelda rabarberid 2-3 cm juppideks, poolita või viiluta maasikad, sõltuvalt suurusest.
2. Määri vorm(id) võiga. Vala munasegu vormi(desse) ja pane peale rabarberijupid ja maasikaviilud. Küpseta 180- kraadises ahjus 25–35 minutit, sõltuvalt suurusest. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee