Grillkaste röstitud maasikatest ja rabarberistFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
5. juuni 2017, 04:31

Grillkaste röstitud maasikatest ja rabarberist

Maasika ja rabarberi kooslus sobib väga hästi ka grillimisel. Serveeri kastet grillitud liha juurde või pintselda lihale peale vahetult enne grillilt võtmist.

Koostisosad
300 g Maasikad
150 g Rabarber
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Keskmine sibul
3 spl Palsamiäädikas
4 spl Õli
1.5 dl Pruun suhkur
3 spl Laimimahl
0.5 spl Tšillipulber
1 spl Sinep
0.5 tl Cayenne pipar
0.5 tl Kuivatatud tüümian
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipar
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
3 dl
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Poolita maasikad ja lõika rabarberid 2 cm juppideks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile koos küüslauguküünte ja tükeldatud sibulaga, rösti 15 minutit.
2. Pane röstitud maasikad, rabarber, küüslauk ja sibul blenderisse või saumikseri kannu ja püreeri.
3. Vala kastrulisse ja lisa kõik ülejäänud komponendid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 minutit. Testi maitset, vajadusel lisa maitseaineid. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi vett. Lase jahtuda.