Linnuliha retseptid

Maasika-kanasalat 

Pille Enden, 5. juuni 2017, 04:22
Maasika-kanasalatFoto: Jaan Heinmaa
Suvise hõnguga salatis on maasikad kahel moel: vürtsika salsana ja värskelt. Kerge kanaliha ja mahlased maasikad sobivad väga hästi kokku. Salati võib sättida ühele suurele vaagnale või portsjonitena neljale taldrikule.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Maasikad
3 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
2 tl Mesi
1 tl Värske tüümian
4 tk Kanafilee
100 g Beebispinat
1 tk Keskmine punane sibul
60 g Fetajuust
Sool
Must pipar
Jahvatatud paprika

Valmistamine
1. Haki pooled maasikatest. Sega 2 sl oliiviõli, palsamiäädikas, mesi, tüümian, pipar ja sool. Lisa hakitud maasikaid ja sega läbi. Lase 10 minutit toatemperatuuri seista.
2. Kuumuta pannil 1 sl õli, maitsesta kanafi leed soola, pipra ja paprikaga. Prae õlis mõlemalt poolt pruuniks ja küpseks, 5–6 minutit kummaltki poolt. Võta pannilt, lase 5 minutit seista ja lõika diagonaalis viiludeks.
3. Jaga spinatilehed, ülejäänud maasikaid ja õhukesed sibulaviilud neljale taldrikule. Tõsta peale kanaviilud ja lisa maasika-palsamiäädika segu. Raputa peale juustukuubikud