Kaerahelbepuder kookospiima ja oliiviõligaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2017, 03:38

Kaerahelbepuder kookospiima ja oliiviõliga

Tegelikult täiesti harilik kaerahelbepuder, mis saab paari väikse lisandiga hoopis teistsuguse iseloomu. Retsepti saab kohandada nii soolase kui magusa hommikupudru austajatele.

Koostisosad
5 dl Vesi
2 dl Täisterakaerahelbed
0.5 dl Kookospiim
2 spl Oliiviõli
1 spl Tšiiaseemned

Valmistamine
Lase vesi keema, lisa kaerahelbed. Keeda vaiksel tulel kaane all 10 minutit, kuni helbed on pehmed. Maitsesta kookospiima, oliiviõli ja soolaga. Serveerimisel vala peale pisut kookospiima, oliiviõli ja tšiiaseemneid. Kui armastad magusamat putru, siis ole soolaga tagasihoidlik ning serveeri putru banaaniviilude, meelepäraste marjade ja sortsu agaavisiirupiga. Tšiiaseemneid puista pealegi.