Kiudainerikkad toidud

Beebispinati-kurgisalat 

Lia Virkus, 5. juuni 2017, 04:20
Beebispinati-kurgisalatFoto: Jaan Heinmaa

Koostisosad
1 pk Beebispinat
1 tk Pikk kurk
1 tk Punane sibul
3 spl Meelepärased pannil röstitud seemned (päevalille-, kõrvitsa-, seesami- vmt)
KASTE
4 spl Extra virgin oliiviõli
2 spl Valge palsamiveiniäädikas
1 tl Suhkur
Sool
300 g Peale feta või mozzarella

Valmistamine
1. Sega kokku kastmeained.
2. Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja kurk piklikeks kangideks. Sega kastmega ja jäta salati valmistamise ajaks maitsestuma.
3. Pane beebispinatilehed 5 minutiks külma vette, soovitatavalt koos paari jääkuubikuga ‒ siis muutuvad spinatilehed meeldivalt krõmpsuks.
4. Nõruta spinat käte vahel ja tõsta vaagnale. Laota peale sibul ja kurk ning sega kätega läbi. Laota peale juustukuubikud, puista üle seemnetega ja serveeri kohe.