Maasikamagustoit apelsinilikööri ja vahukooregaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 03:08

Maasikamagustoit apelsinilikööri ja vahukoorega

See on legendaarne retromagustoit, mille autor on kuulus kokk Escoffier. Dessert oli aastaid Londoni Carltoni hotelli menüüs. Tasub kindlasti katsetamist, kusjuures seda desserti saab varieerida ka eri likööre kasutades. Kasvõi meie oma Vana Tallinn sobib sellisel moel kasutamiseks väga hästi.

Koostisosad
1 l Küpsed puhastatud maasikad
1 dl Pruun suhkur
1 dl Apelsiniliköör, nt Grand Marnier, Cointreau
500 ml Vanillijäätis
2 dl Rõõsk koor 35%
Soovi korral värske münt

Valmistamine
1. Tükelda maasikad ning sega suhkru ja apelsinilikööriga. Aseta külma ja lase vähemalt üks tund seista.
2. Tõsta jäätis pehmenemiseks tavakülmikusse. Vahusta koor kergeks vahuks ning sega pehmenenud jäätisega. Jaota serveerimisnõudesse maasikad, vahukoor ja jäätis ning serveeri kohe. Serveerides võid lisada veidi värsket münti.