Maasikakompott rabarberi ja ingverigaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 02:54

Maasikakompott rabarberi ja ingveriga

Kompott tundub olevat teenimatult unustusse vajunud klassika. Tegelikult on tegu väga palju põnevaid maitseid võimaldava ning tunduvalt tervislikuma hoidistamisviisiga kui moosikeetmine. Suhkrut kulub oluliselt vähem ja marju ei pea ka kaua kuumutama.

Koostisosad
400 g Rabarber
400 g Maasikad
5 dl Vesi
2 dl Suhkur
Ingver
Soovi korral melissi- või mündilehed

Valmistamine
1. Tükelda rabarber 3–4 cm pikkusteks tükkideks. Noori rabarbereid ei pea koorima.
2. Keeda veest, suhkrust ja ingverist siirup.
3. Tõsta esmalt rabarber siirupisse ning keeda 2–3 minutit, lisa maasikad ning kuumuta veel minut-paar. Soovi korral lisa ka melissi- või mündilehti. Kui soovid hoidistada, tõsta kompott kohe steriliseeritud purkidesse ning kaaneta. Muul juhul hoia kompotti külmas ja kasuta ära vähemalt nädala jooksul.