Maasikasalat ramen-nuudlite ja mandlitegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2017, 02:39

Maasikasalat ramen-nuudlite ja mandlitega

Maasikas on väärt salatimari. Oma magusa ja kergelt hapuka maitse ning mahlase ihuga sobib ta grillitud lõhe, kanafilee või kitsejuustuga salatisse. Selles retseptis on põnevaks komponendiks krõbe ramen-nuudel, mis muudab muidu üsna tavapärase salati mõnusalt krõmpsuvaks. Ramen-nuudlid on väikesed krussis nuudlid, mida müüakse ka kiirnuudlitena hea varustatusega poodides, nt Piprapoes, Umami kaupluses ja MoMos.

Koostisosad
1 pk Ramen-nuudlid
50 g Mandlilaastud
50 g Päevalilleseemned
50 g Või
300 g Kanafilee
Sool
Must pipar
Õli
1 tk Rooma salat
Maasikad
SALATIKASTE
2 spl Mesi
2 spl Veiniäädikas
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
1 dl Oliiviõli

Valmistamine
1. Valmista salatikaste: sulata mesi veiniäädika sees, lisa tükeldatud küüslauk, sool ja pipar ning sega läbi. Lisa õli ning sega kaste ühtlaseks.
2. Valmista ette ramen-nuudlid. Purusta need veidi väiksemaks ning sega päevalilleseemnete ja mandlilaastudega. Sega juurde sulatatud või ning aseta mõneks minutiks 180–200-kraadisesse ahju, kuni nuudlid ja pähklid on kuldseks muutunud. Tõsta ahjust ning jahuta.
3. Lõika kanafilee horisontaalselt pooleks ning maitsesta soola, pipra ja vähese õliga ning grilli kuumal grillil kiirelt mõlemalt poolt. Küpsust kontrolli liha kõige paksemasse osasse torgatud noaga: kui väljuv mahl on selge, mitte roosakas, siis on filee küps. Hoia filee soojas.
4. Laota taldrikule või salatikaussi Rooma salati lehed, vajadusel tükelda need väiksemaks. Lisa tükeldatud maasikad, sinna peale säti kanafilee ning kalla salat üle kastmega. Vahetult enne serveerimist puista peale krõbedad ramen-nuudlid koos seemnetega.