Lihatoidu retseptid

Grillitud seafilee maasikakastmega 

Tuuli Mathisen, 26. juuni 2017, 03:22
Grillitud seafilee maasikakastmegaFoto: Tuuli Mathisen
Grillil valmistatud aasiapäraste maitsetega marineeritud seafilee ning tšilline maasikakaste moodustavad elegantse koosluse. Samalaadne kaste sobib ka grillitud pardi, kana, maksa ja veiseliha juurde, grillitud juustust rääkimata.

Koostisosad
500 g Sea sisefilee
2 spl Hoisin-kaste
2 spl Mesi
1 spl Seesamiõli
1 tl Hiina väevürtsipulber
3 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Pruun suhkur
Must pipar
2 spl Sojakaste
MAASIKAKASTE
10 tk Maasikas
Õli
2 spl Pruun suhkur
1 tk Tšillipipar
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega omavahel hoisin-kaste, mesi, seesamiõli, sojakaste, viievürtsipulber, küüslauk, suhkur ning veidi värskelt jahvatatud musta pipart. Kuumuta pannil marinaadi umbes 5 minutit. Jahuta. Kalla marinaad seafileele ja jäta võimalusel üleöö maitsestuma.
2. Kuumuta grill. Aseta sealiha grillile ning grilli 15–20 minutit sõltuvalt seafilee paksusest. Vahepeal keera lihal külge. Küpsemise ajal kasta liha paar korda allesjäänud marinaadiga. Lase enne lahtilõikamist veidi seista, et lihamahlad rahuneksid.
3. Maasikakastmeks tükelda maasikad, aseta vähese õli sisse pannile, lisa suhkur ja peeneks hakitud tšilli ning lase maasikatel pannil veidi pehmeneda. Lisa apelsinimahl ja lase segul veidi kokku keeda, et mass muutuks siirupiseks – u 20 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Paku koos lihaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee