Salati retseptid

Soe värske kartuli ja peekoni salat 

Rita Osa, 29. mai 2017, 04:42
Soe värske kartuli ja peekoni salat Hanna Odras
See salat on olnud meie pere vaieldamatu suvelemmik juba aastaid ja läheb menüüsse kohe, kui turule tulevad müügile värsked kartulid. Sobib hästi grillitud liha ja kala kõrvale. Salati jaoks on hea valida kõige tillemad noored kartulid, nii et neid ei peaks poolitama.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Pisikesed värsked kartulid
220 g Viilutatud suitsupeekon
1 tk Jääsalati pakk
2 dl Hapukoor
1 dl Mahedamaitseline majonees
Sool
Must pipar
1 punt Värske hakitud lehtpetersell

Valmistamine
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal lõika peekonist 2–3 cm laiused ribad ja pruunista kergelt pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma.
2. Sega omavahel hapukoor ja majonees, maitsesta soola-pipraga. Haki petersell. Rebi jääsalat suuremateks tükkideks. Kui kartulid valmis, kurna ja lase üleliigsel veel aurustuda. Sega kohe juurde peekon, petersell, jääsalat ja kaste. Serveeri soojalt, aga maitsev on see ka külmana.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee