Kesksuvine aedviljalõhesuppFoto: Hanna Odras
Siiri Kirikal 29. mai 2017 05:20
Sellel supil, mille peale enamik minu sõpru juba lapsepõlvest alates kõva häälega hädakisa valla laseb, on meie peres juba mitu põlve traditsioon. Supp saab värskest köögiviljast ülikiiresti valmis ja maitseb tänu sellele ka väga isuäratavalt, isegi veidike magusalt.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 l Piim
4 cm Porrujupp
2 tk Värske porgand
Või
1.5 l Vesi
1 tk Kaalikas
600 g Lõhe- või forellifilee kuubikutena
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud till
4 tk Värske kartul
200 g Värsked rohelised herned

Valmistamine
1. Tükelda sibul või ribasta porrulauk ja hauta koos tükeldatud porgandiga poti põhjas või sees korraks läbi. Vala potti nii palju vett, et sibul-porgand oleksid kaetud, lase veidi keeda, seejärel lisa herned ja tükeldatud kaalikas, lase taas keema tõusta. Viimasena pane hulka tükeldatud kartul ning keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Vajadusel lisa keeva vett.
2. Kui aedviljad on valmis, vala juurde kuum piim, maitsesta soola ja pipraga, lisa kalakuubikud. Keera kohe kuumus kinni, kalatükid küpsevad järelkuumuses hetkega. Serveeri rohke hakitud tilliga.

Hea teada!
Kui soovid, jäta supist kala välja.