Itaalia köök

Suvikõrvitsa-carbonara 

Tuuli Mathisen, 29. mai 2017, 03:07
Suvikõrvitsa-carbonaraFoto: Hanna Odras
“Vahelduseks suvikõrvitsacarpaccio’le tee suvikõrvitsacarbonara’t, mis on kindel laste lemmik.”

Koostisosad
2 tk Noor suvikõrvits
150 g Pancetta, prosciutto või suitsupeekon
2 tk Hakitud küüslauguküüs
2 tk Munakollane
100 ml Rõõsk koor 35%
Riivitud parmesan
Sool
Must pipar
300 g Värske pasta (või kuiv 130 g)

Valmistamine
1. Esmalt rösti ribastatud sink või peekon kuival pannil, kuni see on kergelt krõbe. Lisa küüslauk ja riivitud suvikõrvits ning hauta, kuni suvikõrvits on parajalt pehme, kuid veel kergelt al dente. Sega omavahel munakollased, koor ja riivitud parmesan ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Keeda pasta vastavalt pakendi instruktsioonile. Kurna, kuid jäta veidi pastakeeduvett alles. Sellega võid liiga kuivaks kippuvat pastat kreemisemaks muuta. Kalla kurnatud pasta suvikõrvitsate juurde, kuumuta korra läbi, tõsta pann tulelt ning lisa koore-munakollasesegu.
3. Sega korralikult läbi ning tõsta taldrikutele. Puista peale värskelt riivitud parmesani ning pipart. Serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee