Kiudainerikkad toidud

Küpsetamata brownie 

Britt Paju, 29. mai 2017, 04:57
Küpsetamata brownieFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g Mandlid
1 dl Kakaopulber
0.5 tl Meresool
200 g Pehmed kivideta datlid
100 g Pehmed kuivatatud ploomid
50 g Hakitud tume šokolaad
50 g Hakitud kreeka pähklid
KATE
100 g Hakitud tume šokolaad
0.5 dl Kuum vesi
1 tl Oliiviõli
Soolahelbed

Valmistamine
1. Jahvata mandlid köögikombainis võimalikult peeneks. Lisa kakao ja sool ning lisa töötava köögikombaini avast ükshaaval datlid ja ploomid. Töötle segu, kuni see on ühtlane, ja vala suuremasse kaussi. Lisa hakitud šokolaad ja Kreeka pähklid ning sega kätega ühtlaseks “tainaks”. Vooderda u 10 x 24 cm mõõdus keeksivorm küpsetuspaberiga ja pressi koogimass põhjale.

2. Katte valmistamiseks vala keev vesi hakitud šokolaadile, lisa õli ja sega, kuni moodustub kreemjas poolvedel mass. Vala see koogile ja aja supilusikaga laiali. Soovi korral puista peale mõned soolahelbed. Lase koogil taheneda, hoides seda enne serveerimist 3–4 tundi külmkapis või 1 tund sügavkülmikus. Nii on seda ka lihtsam lõigata. Paku koos värskete marjadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee