CevicheFoto: Britt Paju
Kalatoitude retseptid
29. mai 2017, 04:48

Ceviche siia- või forellifileest

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Värske nahata siia- või forellifilee
0.5 tk Viilutatud punane sibul
5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tk Õhuke ingveriviil
0.5 tk Küüslauguküüs
1 tk Jalopenokaun
1 tl Meresool
1 tl Suhkur
1 punt Hakitud koriander

Valmistamine
1. Pressi laimidest mahl, haki kergelt ingver ja küüslauk ning lisa mahlale. Lase 5–10 minutit maitsestuda.
2. Samal ajal puhasta kala luudest ja tükelda paarisentimeetristeks kuubikuteks. Eemalda jalapenolt seemned ja haki pipar peeneks. Kurna laimimahl ning lisa suhkur ja sool. Sega kala sibula, jalapeno ja koriandrilehtedega ning vala peale maitsestatud laimimahl.
2. Hoia kala külmikus, kuni laimimahl on selle valmis “küpsetanud”. See võtab aega 30 minutit kuni 1,5 tundi. Tõsta taldrikule ja naudi.
HEA TEADA!
Selgita välja, et tegu oleks värske kalaga, sest laimimahl tegelikult küpsetamist ei asenda. Võid valmistada cevichet ka muudest mereandidest: värsketest krevettidest, kammkarpidest, kalmaaridest jm.
Proovi cevichet peruupäraselt – serveeri keedetud maguskartuli kuubikute ja maisiga. Võid süüa seda ka koos tomati- ja avokaadokuubikutega või rediseja kurgiviiludega. Hea maitseb ceviche aga ka lihtsalt röstsaial.