Kiudainerikkad toidud

Grillitud köögiviljad hirsiga 

Britt Paju, 29. mai 2017, 05:18
Grillitud köögiviljad hirsigaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Baklažaan
1 tk Suvikõrvits
1 tk Paprika
1 tk Punane sibul
1 dl Hirss
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Murulauk või petersell peale raputamiseks
MARINAAD
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
3 spl Oliiviõli
1 tk Pressitud küüslauguküüs
1 tl Meresool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika sibul sektoriteks ja viiluta teised köögiviljad u 1 cm jämeduselt. Sega kokku marinaad, lisa köögiviljad ja sega korralikult läbi. Lase vähemalt 10 minutit maitsestuda.
2. Kuumuta potis 1 tl oliiviõlis hirss ja sega minuti jagu. Lisa 3 dl kuuma vett ja keeda nõrgal kuumusel kaane all 10 minutit. Siis keera kuumus maha ja lase veel 5 minutit tõmmata. Sega kahvliga õhuliseks ja maitsesta soolaga.
3. Grilli köögivilju keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2–3 minutit.
4. Sega hirsiga ja maitsesta vajadusel. Nirista peale sidrunimahla ja oliiviõli, puista maitserohelist ning serveeri.