Küpsetatud riisipudingFoto: Mari-Liis Ilover
Küpsetamata magustoidud
29. mai 2017, 04:23

Küpsetatud riisipuding

Puding on ütlemata maitsev viis kasutada ära hommikusöögist järele jäänud riisiputru. Teen seda magustoitu täitsa tavalisest, piima ja soola-suhkruga maitsestatud pudruriisist keedetud pudrust. Pudingusse ei pea küpsetamise ajal marju lisama, võid hiljem seda süüa kas värskete marjade, moosi või kompotiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Jahtunud riisipuder
2 tk Muna
2 dl Piim
5 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
Sool
1 peotäis Värsked või külmutatud marjad

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Klopi munad lahti. Lisa vispeldades piim, suhkur, vanillsuhkur ja sool. Lisa riis ja sega läbi.
2. Vala pudingusegu vormi. Kui kasutad marju, puista need vormile. Aseta vorm kõrgemate servadega ahjuplaadile. Tõsta plaat koos pudinguga ahju ja kalla siis plaadile kuumaveekannust nii palju tulist vett, et see ulatuks poole pudinguvormini. Küpseta 35–40 minutit.