Taimetoidu retseptid

Ahjutatrapuder 

Lia Virkus, 29. mai 2017, 04:19
AhjutatrapuderFoto: Jaan Heinmaa
Peekoniga tatraputru on toorest tangust mugav valmistada ahjus, kuna siis pole vaja sellel kogu aeg silma peal hoida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
5 dl Toortatratang või pruun tatar
1 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
200 g Toorsuituspeekon
2 tk Sibul
100 g Päikesekuivatatud tomatid
Pelae oliiviõli ja hakitud maitseroheline

Valmistamine
1. Pruunista tükeldatud peekonit malmpoti põhjas, kuni rasv eraldub. Lisa hakitud sibulad ja tatar ning kuumuta veel 2‒3 minutit. Kalla peale kuum puljong, lisa ka tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja sega läbi.
2. Hauta kaane all 200-kraadises ahjus 30 minutit. Sega läbi ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. Serveerides nirista peale oliiviõli ja puista üle hakitud maitserohelisega. Soovi korral paku hapukoorega.