karaskFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
22. mai 2017, 03:54

Idukarask

Nagu iga karask, maitseb seegi kõige paremini soojalt. Jahu kogus sõltub idude niiskussisaldusest, siin kasutasin tatraidusid, mis olid üsna kuivad. Jahu peaks lisama nii vähe kui võimalik, aga nii palju, et päts oleks vormitav. Mida vähem jahu, seda pehmem karask. Küpsetusaeg sõltub pätsi suurusest ja paksusest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 dl Idud
4 spl Maitsestamata jogurt
1.5 dl Täistera-odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
Sool
Suhkur
3 spl Seemned (seesami,-lina- vm) või seemnesegu

Valmistamine
1. Töötle idud ja jogurt saumikseriga püreeks, sega hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, lisa pisut suhkrut ja sõtku korralikult läbi.
2. Vormi väikesed pätsid, veereta seemnetes. Pane küpsetuspaberile ahjuplaadile ja küpseta 160-kraadises ahjus 20–30 minutit, olenevalt pätsi suurusest. Karask peaks jääma pealt krõbe ja seest mahlane.