Kuskuss – rikkalik, värviline ja mitmemaitselineFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
29. mai 2017, 05:53

Kuskuss – rikkalik, värviline ja mitmemaitseline

Kuskuss kipub mul ununema, aga alati, kui meenub seda pakkuda, saan kõigilt kiita. Võti on selles, et maitseid tuleb kuskussile lisada ohtralt, vot siis on see hea!

Koostisosad
2 dl Kuskuss
2 dl Rosina ja pähklisegu
1 tk Granaatõun
1 punt Värske koriander
1 punt Värske piparmünt
KASTE
2 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
3 spl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Valmista kuskuss vastavalt õpetusele: lisa 2 dl teradele 2 dl kuuma vett ja veidi soola, lase 5 minutit paisuda ja tõsta terad kohe kahvliga sõmeraks.
2. Vala rosinad ja pähklid kuuma veega üle, kurna ja kuivata. Minul oli selline segu: pistaatsiad, jõhvikad, India pähklid, rosinad, mandlid… Mida rikkalikum, seda uhkem! Haki segu pisut.
3. Puhasta granaatõun. Peenesta münt ja koriander. Tõsta kõik ained segamini. Valmista kaste, vala kuskussile ja lase maitsestuda.