Kiudainerikkad toidud

Kuskuss – rikkalik, värviline ja mitmemaitseline 

Hele-Mai Alamaa, 29. mai 2017, 05:53
Kuskuss – rikkalik, värviline ja mitmemaitselineFoto: Hele-Mai Alamaa
Kuskuss kipub mul ununema, aga alati, kui meenub seda pakkuda, saan kõigilt kiita. Võti on selles, et maitseid tuleb kuskussile lisada ohtralt, vot siis on see hea!

Koostisosad
2 dl Kuskuss
2 dl Rosina ja pähklisegu
1 tk Granaatõun
1 punt Värske koriander
1 punt Värske piparmünt
KASTE
2 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
3 spl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Valmista kuskuss vastavalt õpetusele: lisa 2 dl teradele 2 dl kuuma vett ja veidi soola, lase 5 minutit paisuda ja tõsta terad kohe kahvliga sõmeraks.
2. Vala rosinad ja pähklid kuuma veega üle, kurna ja kuivata. Minul oli selline segu: pistaatsiad, jõhvikad, India pähklid, rosinad, mandlid… Mida rikkalikum, seda uhkem! Haki segu pisut.
3. Puhasta granaatõun. Peenesta münt ja koriander. Tõsta kõik ained segamini. Valmista kaste, vala kuskussile ja lase maitsestuda.