Umbrohusalat varasuviselt kraaviperveltFoto: Hele-Mai Alamaa
Hele-Mai Alamaa 29. mai 2017 04:51
Lastega, kes söövad, mida loodus pakub, on kõik korras. Tehke koos üks mõnus jalutuskäik, pistke suhu leheke, mis kutsub, ja korjake koju ka.

Koostisosad
1 peotäis Noored naadi- ja nurmenukulehed, karulauk, jänesekapsas
3 tk Noor rabarberivars
2 tk Väike redis
SINEPIKASTE
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Mesi
1 tl Sinep
3 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Korja lehti ainult puhtast loodusest, linnaparki ma selleks ei soovita. Ja vali ainult pisi-pisikesed, veel kortsus lehed. Pese neid, kui vaja, ja vurrita kuivaks.
2. Tükelda rabarber, eriti peeneid varsi pole vaja kooridagi. Viiluta redised.
3. Klopi kaste kokku. Õli lisa kõige lõpuks ja pidevalt vispeldades, muidu on kaste kohe tükkis. Vala salat kastmega üle ja krõmpsuta terviseks. Lastele tundub väga põnev, usu mind!