BanaanijäätisFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
22. mai 2017, 05:57

Banaanijäätis

Minimalistliku, kuid igati maitsva jäätise tegemiseks ei ole tarvis muud kui küpseid magusaid banaane. Just selliseid, mis on õnnetult puuviljakaussi seisma jäänud ja hakkavad kohe-kohe pruuniplekiliseks muutuma. Ära siiski seda oota, vaid pista need juba varem sügavkülma, muidu võib üleküpsete banaanide maitse jäätises üleliia tugev olla. Tükelda banaan(id) ja tõsta karbi või sügavkülmutuskotiga jääkappi. Lase täielikult läbi külmuda.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Banaan
LISANDID
3 sl Kakao
2 dl Maapähklivõi
2 dl Purustatud marjad
100 g Šokolaad

Valmistamine
1. Tõsta banaanitükid 5–10 minutit enne jäätise valmistamist sügavkülmast toatemperatuurile, et need veidike pehmeneksid.
2. Seejärel töötle külmunud banaanitükid köögikombainis ühtlaseks külmaks jäätisetaoliseks kreemiks ja naudi kohe. Kui tarvis, pane köögikombain vahepeal seisma ja lükka kausi seinte külge jäänud banaanitükke allapoole. Söö kohe.
HEA TEADA!
Kui soovid, võid lisada enne purustamist marju, kakaopulbrit, maapähklivõid, šokolaaditükikesi vms lisandeid.